Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Αμφίπολη ! Οταν όλοι χειροκροτούσαν ένας εφιστούσε την προσοχή.




Ξαφνικά στις 12 Μαΐου η Κονιόρδου στην Αμφίπολη. Θα περιμέναμε να την "στριμώξουν" να τις τρίξουν τα δόντια τους, να διαμαρτυρηθούν
, να εισπράξει η Υπουργός την αγωνία το κλίμα που επικρατεί και τις αντιδράσεις.
Να εισπράξει το "να μην διανοηθούν οτι μπορεί να πάει κάτι στραβά".
Αντ αυτού είδαμε ένα καλοστημένο εργάκι , είδαμε να περιτριγυρίζετε από χαρούμενους παράγοντες και όλοι ήταν χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι! Ήταν δίπλα στην Υπουργό, τους έπαιρναν τα κανάλια και χάιδευαν αυτιά.
Να θυμηθούμε δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη κ.  Τζιτζικώστα στην τηλεόραση : «Εκπέμπεται σήμερα πλέον ξεκάθαρα και οριστικά το μήνυμα ότι η Πολιτεία δεν έχει ξεχάσει την Αμφίπολη . Εμείς ως Περιφέρεια είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Υπουργό αλλά και την Γραμματέα κ. Βλαζάκη με τις  οποίες σχεδιάσαμε υποβάλαμε και προχωρούμε τα κονδύλια 1,5 εκ ευρώ για το ΕΣΠΑ. .... το επόμενο διάστημα να κατευθυνθούν (τα χρήματα) σ αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο , να στηριχθεί να ανοίξει σύντομα και να γίνει επισκέψιμο στους Πολίτες"
Δείτε τις δηλώσεις του κ.  Τζιτζικώστα εδώ



Τι σιγουριά! τι στήριξη!
΄Εχουμε και τις δηλώσεις του Δημάρχου κ, Μελίτου : «Θέλω να πιστεύω ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά ας αρκεστούμε σ αυτό που είναι κάτι ευχάριστο που το σηματοδοτεί πλέον η ίδια η υπουργός που χρονολογεί το μνημείο και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πλέον πόλεμο στην ανασκαφή αλλά θα έχουμε βοήθεια!"
Δείτε τις δηλώσεις του κ. Μελίτου εδώ



Μέσα σ όλο αυτό το κλίμα ιλαρότητας ένας βουλευτής βγήκε με σκληρή ανακοίνωση και μάλιστα τόνισε ότι δεν πήρε ποτέ απάντηση στην ερώτησή του για την Αμφίπολη Ο Βουλευτής της  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  Μιχάλης Τζελέπης  ζητούσε και ζητά  απάντηση στα εξής ερωτήματα :
“Πρώτον, για τις μελέτες αναλυτικά που έχει αναθέσει το Υπουργείο Πολιτισμού και πόσες από αυτές είναι ώριμες; Δεύτερον, αιτήθηκα να ενημερωθώ σε ποια φάση βρίσκεται ο φάκελος για το ΕΣΠΑ και πότε θα ολοκληρωθεί η οριστική έγκριση για ένταξη; (Να μας ενημερώσει η κ. Υπουργός εάν το 1.200.000 ευρώ που προτάθηκε για το ΕΣΠΑ είναι επαρκές για να αναδειχθεί το Μνημείο ως επισκέψιμο). Τρίτον, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και αν μέσα στα τρία χρόνια που θα υλοποιείται το ΕΣΠΑ, θα ολοκληρωθούν; Τέταρτον, ζήτησα να μου καταθέσει αναλυτικώς το Υπουργείο Πολιτισμού τα πορίσματα των γεωσκοπήσεων από το ΑΠΘ του κ. Τσόκα για τον τύμβο «Καστά» και για την γύρω περιοχή; Πέμπτον, πότε θα τοποθετήσει η αρμόδια Υπουργός Προϊστάμενο στην Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών; 

Κλείνοντας,συνεχίζει ο Βουλευτής  θα ήθελα να τονίσω ότι για όλα τα παραπάνω δεν έχω λάβει καμία απάντηση μέχρι πρότινος. Συνεπώς, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η Κυβέρνηση αυτή, συνεχίζει το «θέατρο του παραλόγου», το οποίο πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Πρέπει επιτέλους η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσουν οι Υπουργοί να «επισκέπτονται απλά για να επισκεφθούν» και να «υπόσχονται απλά για να υποσχεθούν»».”

Μετά από αυτή την Ανακοίνωση του Βουλευτή Μ. Τζελέπη οι εδώ τοπικοί 'Αρχοντες έπρεπε να είναι σε εγρήγορση να παρακολουθούν στενά βήμα βήμα την εξέλιξη του φακέλου . Αντ΄ αυτού παρέμειναν στις χαρές και στα πανηγύρια!
Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην είναι αργά και να περισώσουν ότι μπορούν να περισώσουν για την Αμφίπολη το μεγάλο αυτό μνημείο που προσπαθούν να υποβαθμίσουν .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου