Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Εθνικές εκλογές 2019 . Τι γίνεται στον Νομό Σερρών



Αύριο Δευτέρα 11-6  αναμένεται ο πρωθυπουργός να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για να ζητήσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες .

Η Ημερομηνία καθορισμού των Εθνικών εκλογών σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι η 7η Ιουλίου 2019.
Πολλά κοινοβουλευτικά κόμματα που ξεπετάχτηκαν λόγω της κρίσης έχουν έχουν διαλυθεί .
Έτσι στον Νομό Σερρών δεν θα δούμε υποψήφιο από το ΠΟΤΑΜΙ και ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ.
Η κ. Κόλλια δεν έχει ακόμη δηλώσει τι σκοπεύει να κάνει.
Από την ΄Ενωση Κεντρώων ο κ. Μεγαλομύστακας δήλωσε ότι δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα.
Στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εν όψη αύξησης των ποσοστών της υπάρχει συνωστισμός και σβήνουν και γράφουν τα ψηφοδέλτιά τους . Υποψήφιοι και διεκδικητές των εδρών για τις οποίες θα δοθεί μάχη θα είναι οι ήδη βουλευτές Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή ενώ σημαντική παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Πολιτικού επιστήμονα Τάσος ΧατζηΒασιλείου που ανήκει οπως ακούγεται στο περιβάλλον του Μητσοτάκη. Μία θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικεί και ο πρώην βουλευτής κ. Λιονταρίδης Θεόφιλος.
Στο ΠΑΣΟΚ-Κινημα ΑΛΛΑΓΗΣ είναι πιο απλά τα πράγματα καθώς ο ήδη βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης και υπεύθυνος Αγροτικού του ΚΙΝΑΛ , κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν αεικίνητος
και δυναμικός , η παρουσία του στον κόσμο και το ενδιαφέρον του για όλα τα προβλήματά του και τα προβλήματα του Νομού ,τον εδραίωσαν στην συνείδηση του κόσμου  και με το δεδομένο ότι ήταν ο μόνος σταθερός βουλευτής στις θέσεις του   στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και κράτησε τα ποσοστά στον Νομό και συσπειρωμένο τον χώρο  , είναι ο αδιαμφισβήτητος Νικητής.
Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το ψηφοδέλτιο του Βελόπουλου που έφερε υψηλά ποσοστά στον Νομό μεν στις ευρωεκλογές ,αλλά άρχισαν ήδη οι διαρροές Να σημειώσουμε ότι υπήρχε υποψήφιος Ευρωβουλευτής από τον Νομό στο κόμμα του κ. Βελόπουλου ο . Γεωργιάδης ο οποίος και αποχώρησε. Σ επίπεδο Ελλάδας ο κ, Βελόπουλος συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτιά του τον κ. Κατσανέβα ο οποίος είχε κάνει το κόμμα της δραχμής. Άρα θα υπάρξει ακόμη ένας  προβληματισμός αν κατ ουσίαν ασπάζονται και την επιστροφή στην δραχμή.
Στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατέστερη είναι η νυν βουλεύτρια κ. Αφροδίτη Σταμπουλή , καθώς 1. όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοί της είναι πασοκογενείς οπότε διασπώνται οι ψήφοι τους  και 2. όσο συρρικνώνεται εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο ενισχύεται η εν ενεργεία Βουλευτής του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου