Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

Τον Θυμάστε; πέθανε στην φυλακή της Χάγης στις 11 Μαρτίου του 2006. Αθωώθηκε, από το ομώνυμο δικαστήριο, δέκα χρόνια μετά.
Η κατηγορία, που υπήρξε συγχρόνως και η αφορμή της αεροπορικής εισβολής του ΝΑΤΟ στην χώρα του, την τότε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, ήταν η υποτιθέμενη συνενοχή του στη σφαγή 8.000 Βοσνίων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.
Η πραγματική αιτία όμως της εισβολής είναι το ότι αρνήθηκε να υπογράψει, δύο μήνες πριν τους βομβαρδισμούς, την εφάμιλλη με αυτή που ζητούσε ο Μουσολίνι από την Ελλάδα συμφωνία που έλεγε:
«Το προσωπικό του ΝΑΤΟ θα απολαμβάνει, μαζί με τα οχήματα, σκάφη, αεροσκάφη και υλικά του, ελεύθερη και απεριόριστη διάβαση και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλη την ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, περιλαμβανομένου του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων. Αυτό θα περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά) τα δικαιώματα σε στρατοπέδευση, γυμνάσια, καταυλισμούς και χρήση οποιασδήποτε περιοχής ή διευκολύνσεων, όπως απαιτείται, για υποστήριξη, εκπαίδευση και επιχειρήσεις».
Θυμίζω ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν  «χασάπης»-«εγκληματίας»-«δολοφόνος», έκανε «γενοκτονία». και ειδικά στο Κόσσοβο, έκανε και «εθνοκάθαρση». 
Τί είπατε;
(Ο Αριστερούλης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου