Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σπουδαστών Αρχιμαγείρων ΙΕΚ στις Σέρρες



   
  Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών σε συνεργασία με το δημόσιο ΙΕΚ Σερρών διοργανώνει τον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό σπουδαστών αρχιμαγείρων  στις Σέρρες,  8 και 9 Απριλίου στο ξενοδοχείο ELPIDA RESORT & SPA. Στο διαγωνισμό αυτό θα συμμετέχουν δωρεάν σπουδαστές όλων των ΙΕΚ της χώρας με την εποπτεία των εκπαιδευτών τους  και διακεκριμένων chef.   Βασικός κριτής θα είναι  ο  chef  κ. Αθανάσιος Σκούρας.
Αναλυτικά τα πρόγραμμα θα έχει ως ακολούθως:
Σάββατο 8/4
 9:00 – 19:00:Διαγωνισμός μαγειρικής σπουδαστών/τριών και πρόσφατα    αποφοίτων ΙΕΚ  
19:00.Βραβεύσειςκαιαπονομές
Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος  Νιώτης.    
 11:00 – 14:00:Show Kitchen. Εκπληκτικά εδέσματα σε ζωντανή παρουσίαση   από ΣΕΦ και σπουδαστές
12:00 - 14:00:Παρουσίαση προϊόντων του νεοσύστατου τμήματος Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας του ΙΕΚ Σερρών
16:15 – 17:30: Παράλληλος διαγωνισμός μαγειρικής για μαθητές δημοτικού .
9:00 – 19:00:  Έκθεση τοπικών προϊόντων 
Κυριακή 9/4 
9:00 – 19:00:Διαγωνισμός μαγειρικής σπουδαστών/τριών και πρόσφατα    
αποφοίτων ΙΕΚ
18:00.Βραβεύσειςκαιαπονομές
Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος  Νιώτης.
10:00 – 19:00:Επιχειρηματικές συναντήσεις καριέρας, hotel managers και food managers με τους συμμετέχοντες   
9:00 – 11:00:    Παρουσίαση καλλιτεχνικής δημιουργίας από τα μέλη του Chef Club Μακεδονίας Θράκης " Μέγας Αλέξανδρος "
11:00 – 12:00: Ερευνητική γαστρονομία -διάλεξη για τις νέες τάσεις στην υψηλή τέχνη της μαγειρικής και εστιατορικής-.
  11:00 – 13:00.     Διαγωνισμός συλλόγων σε Σερραϊκές παραδοσιακές νηστίσιμες δημιουργίεςA
 Βράβευση από κριτές του Chef Club Μακεδονίας Θράκης" Μέγας Αλέξανδρος" 13:00 – 14:00. Διαγωνισμός πιάτων επαγγελματικής κουζίνας χώρων εστίασης, με τίτλο "Εξαίσια Σερραϊκή Κουζίνα"
 Απονομή τριών μεταλλίων και βραβείων από το Chef Club Μακεδονίας Θράκης " Μέγας Αλέξανδρος ".
 09:00 – 19:00. Έκθεση τοπικών προϊόντων 
Το πρόγραμμα του διαγωνισμού θα είναι ως εξής:   
8-4-2017  
9:00 - 9:45: Ζεστό πιάτο ζυμαρικών 
 10:00 - 11:15 Ζεστό πιάτο πουλερικών & χοιρινού
11:30 - 13:00 Ζεστό πιάτο κρεάτων 
 13:15 - 14:30black box
 14:45 - 16:00Κιμάς 
 16:15 - 17:30Πιάτο με αρνί
 17:45 - 19:00Γλυκό 
 19:00 - 19:30Βραβεύσεις και απονομές 
 9-4-2017 
9:00 - 10:00Ζεστό πιάτο σούπας
 10:15 - 11:15Ζεστό πιάτο ψαριών 
 11:30 - 12:30Πιάτο φρέσκιας σαλάτας
 12:45 - 14:00Παραδοσιακή συνταγή νηστίσιμη
 14:15 - 15:15Ζεστό πιάτο μαλάκιων 
 15:30 - 16:45 Κυρίως πιάτο Vegeterian
 17:00 - 18:15 Καλλιτεχνική δημιουργία 
 18:15 - 18:45 Βραβεύσεις και απονομές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου