Η
Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών σε
συνεργασία με το δημόσιο ΙΕΚ Σερρών διοργανώνει τον 2ο Πανελλήνιο
διαγωνισμό σπουδαστών αρχιμαγείρων στις Σέρρες, 8 και 9 Απριλίου
στο ξενοδοχείο ELPIDA RESORT & SPA. Στο διαγωνισμό αυτό θα συμμετέχουν
δωρεάν σπουδαστές όλων των ΙΕΚ της χώρας με την εποπτεία των εκπαιδευτών
τους και διακεκριμένων chef. Βασικός κριτής θα
είναι ο chef κ. Αθανάσιος Σκούρας.
Αναλυτικά τα πρόγραμμα θα έχει ως
ακολούθως:
Σάββατο 8/4
9:00 – 19:00:Διαγωνισμός μαγειρικής
σπουδαστών/τριών και πρόσφατα αποφοίτων ΙΕΚ
19:00.Βραβεύσειςκαιαπονομές
Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος Νιώτης.
Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος Νιώτης.
11:00
– 14:00:Show Kitchen. Εκπληκτικά εδέσματα σε ζωντανή
παρουσίαση από ΣΕΦ και σπουδαστές
12:00 -
14:00:Παρουσίαση προϊόντων του νεοσύστατου τμήματος Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας του
ΙΕΚ Σερρών
16:15 –
17:30: Παράλληλος διαγωνισμός μαγειρικής για μαθητές δημοτικού .
9:00 –
19:00: Έκθεση τοπικών προϊόντων
Κυριακή
9/4
9:00 –
19:00:Διαγωνισμός μαγειρικής σπουδαστών/τριών και
πρόσφατα
αποφοίτων ΙΕΚ
αποφοίτων ΙΕΚ
18:00.Βραβεύσειςκαιαπονομές
Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος Νιώτης.
Κριτική επιτροπή: Αθανάσιος Σκούρας, Παναγιώτης Ζάγκας, Γεώργιος Νιώτης.
10:00 –
19:00:Επιχειρηματικές συναντήσεις καριέρας, hotel managers και food managers με τους συμμετέχοντες
9:00 –
11:00: Παρουσίαση καλλιτεχνικής δημιουργίας από τα μέλη του Chef Club Μακεδονίας Θράκης " Μέγας
Αλέξανδρος "
11:00 –
12:00: Ερευνητική γαστρονομία -διάλεξη για τις νέες τάσεις στην υψηλή τέχνη της
μαγειρικής και εστιατορικής-.
11:00
– 13:00. Διαγωνισμός συλλόγων σε Σερραϊκές παραδοσιακές
νηστίσιμες δημιουργίεςA
Βράβευση
από κριτές του Chef Club Μακεδονίας Θράκης" Μέγας
Αλέξανδρος" 13:00 – 14:00. Διαγωνισμός πιάτων επαγγελματικής κουζίνας
χώρων εστίασης, με τίτλο "Εξαίσια Σερραϊκή Κουζίνα"
Απονομή
τριών μεταλλίων και βραβείων από το Chef Club Μακεδονίας Θράκης " Μέγας
Αλέξανδρος ".
09:00 – 19:00. Έκθεση τοπικών προϊόντων
Το πρόγραμμα του διαγωνισμού θα είναι ως εξής:
8-4-2017
9:00 - 9:45:
Ζεστό πιάτο ζυμαρικών
10:00 -
11:15 Ζεστό πιάτο πουλερικών & χοιρινού
11:30 -
13:00 Ζεστό πιάτο κρεάτων
13:15 -
14:30black box
14:45 -
16:00Κιμάς
16:15 -
17:30Πιάτο με αρνί
17:45 -
19:00Γλυκό
19:00 -
19:30Βραβεύσεις και απονομές
9-4-2017
9:00 - 10:00Ζεστό πιάτο σούπας
10:15 - 11:15Ζεστό πιάτο ψαριών
11:30 - 12:30Πιάτο φρέσκιας σαλάτας
12:45 - 14:00Παραδοσιακή συνταγή νηστίσιμη
14:15 - 15:15Ζεστό πιάτο μαλάκιων
15:30 - 16:45 Κυρίως πιάτο Vegeterian
17:00 -
18:15 Καλλιτεχνική δημιουργία
18:15 - 18:45 Βραβεύσεις και απονομές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου