Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Τον Πρωθυπουργό σε δημόσια συζήτηση στη Βουλή, καλεί ο Βουλευτής Σερρών Μ.Τζελέπης, για το θέμα των νέων διοδίων

 

 

 

Το ζήτημα για την δημιουργία τριών νέων σταθμών διοδίων στον Οδικό άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης φέρνει στον Πρωθυπουργό ο Μ Τζελεπης.


Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών κ. Μιχάλης Τζελέπης, με την υπ’ αριθμόν Α.Π. 30/1/5-10-2017 Επίκαιρη Ερώτησή του, καταθέτει στον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα το ζήτημα που έχει προκύψει στον Ν. Σερρών με «την δημιουργία τριών νέων σταθμών διοδίων στον οδικό άξονα «Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης». Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι τη συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση, ο κ. Τζελέπης την έχει καταθέσει επανειλημμένως προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος για 10 συνεχόμενες φορές αρνείται να εμφανιστεί και να απαντήσει ενώ, απεναντίας αναβάλλει διαρκώς τη συζήτηση της εν λόγω Επίκαιρης Ερώτησης.
Στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει στον Πρωθυπουργό ότι: «Για την ολέθρια και καταστροφική απόφαση της Κυβέρνησης με την δημιουργία τριών νέων σταθμών διοδίων στον Ν. Σερρών: στον Προμαχώνα, στο Στρυμονικό Σερρών και έξω από τη Θεσσαλονίκη (Λαγκαδά Ν. Σερρών), έχω καταθέσει επανειλημμένως Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για να έρθει στην Βουλή και να μου απαντήσει και για 10 συνεχόμενες φορές, το αναβάλλει. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα με οδυνηρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Ν. Σερρών, ενώ παράλληλα, η επιλογή αυτή θα μειώσει δραματικά, την αναπτυξιακή προσφορά του οδικού άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης, αφού η χρήση του από ΙΧ και φορτηγά, θα έχει, πολύ υψηλό κόστος. Επιπροσθέτως, θα μειώσει την γεωστρατηγική σημασία του Οδικού άξονα, όπως και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αφού τα διερχόμενα οχήματα στον διευρωπαϊκό άξονα, θα προτιμήσουν φθηνότερες επιλογές μέσω άλλων χωρών της περιοχής, όπως επίσης θα επιβαρύνει, ακόμη περισσότερο, το Περιφερειακό δίκτυο των Σερρών και του Κιλκίς και ιδιαίτερα τον δρόμο Πετρίτσι -Ροδόπολη -Δοϊράνη-Κιλκίς».
Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής καλεί τον Πρωθυπουργό σε δημόσια συζήτηση για να του απαντήσει: Εάν σκοπεύει να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου ο Υπουργός της δικής του Κυβέρνησης να ανακαλέσει την απόφαση για την δημιουργία των 2 νέων σταθμών στον οδικό άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Τέλος, ο κ. Τζελέπης αιτείται από τον Πρωθυπουργό να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να μεσολαβήσει προκειμένου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, να προβεί στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα εξαιρεί όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Ν. Σερρών από την καταβολή του τέλους των διοδίων σε όλο το μήκος του άξονα Σερρών-Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου