Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών στην Αμφίπολη κ. Περιστέρη μίλησε στην Μακεδονική Κοινότητα Μεγάλης Βρετανίας


Διοργανώθηκε από το Macedonian Society of Great Britain, την Παρασκευή, 17 Μαρτίου, στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου. Κύρια ομιλήτρια, ήταν η Αρχαιολόγος κα Κατερίνα Περιστέρη, η οποία ήταν υπεύθυνη για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη. Τίτλος της διάλεξης ήταν « Tumulus kastas and the Lion of Amphipolis 2012-2014». Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Macedonian Society of Great Britain, κα Νατάσα Σβετσούρη, η οποία αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αρχαιολόγο κα Κατερίνα Περιστέρη, που αποδέχτηκε την πρόσκληση, και για την ενημέρωση σχετικά με την μεγάλη ανακάλυψη στην Αμφίπολη.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος κα Σβετσούρη κάλεσε στο Βήμα, το μέλος του Macedonian Society of Great Britain, κο Αγαμέμνονα Αποστόλου, ο οποίος παρουσίασε το βιογραφικό της κας Περιστέρη.
Αμέσως μετά το λόγο έλαβε, η διακεκριμένη Ελληνίδα Αρχαιολόγος, κα Κατερίνα Περιστέρη, η οποία παρουσίασε στοιχεία και ευρήματα από τη μεγάλη ανακάλυψη στον Τύμβο της Αμφίπολης.
Την διάλεξη ενίσχυσαν οι φωτογραφίες από την αρχή των ανασκαφών, μέχρι το τελικό στάδιο. Να αναφέρουμε ότι η μεγάλη αίθουσα του Hellenic Center ήταν κατάμεστη από έλληνες αλλά και βρετανούς πολίτες.

Ολόκληρη την  ομιλία της  μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου